Zweden

Zweden

Zweden is het land waar we echt verliefd op zijn geworden. In 2014 zijn we hier voor het eerste geweest en in 2017 zeiden we ‘hier gaan we over een paar jaar wonen’. Inmiddels zitten we op Zweedse les en wordt er regelmatig een digitaal kijkje genomen op de huizenwebsites. In 2020 zouden we wederom naar Zweden gaan, dit keer helemaal naar de poolcirkel. Maar helaas is dit door alle Corona-perikelen afgeblazen. We hebben deze tocht uitgesteld naar 2021 en we kunnen haast niet wachten tot het zo ver is! Maar tot die tijd onze tips en highlights voor dit prachtige land.

In 2014 stond ik in de Telegraaf met een reisverslag over Zuid-Zweden. Ik heb de tekst uit het archief gehaald en deze vind je hier. Er staan tips in over Karlskrona, Läckö Slott, Trollhättan, Gotenborg en de scherenkust.

West Zweden

De provincie Dalsland vinden wij het mooiste van Zuid-Zweden. Zo veel meren, bossen en dieren. Voor ons dé ingrediënten voor een heerlijke vakantie. Je kunt hier wandelen, kanoën, schattige dorpjes ontdekken, langs het Dalslandkanaal fietsen en en nog veel meer (outdoor-)activiteiten ondernemen.

De scherenkust met de duizenden eilandjes/rotsen is een genot voor het oog. Lekker toeren en struinen door de vissersdorpjes. Picknicken op een rots met uitzicht over de zee en eilandjes. Hier kunnen wij een hele dag zitten, rondkijken en genieten. Op de website van Lonely Planet staat een prachtige roadtrip. Ik kan het niet beter verwoorden, dus hierbij de tip om door te linken naar hun verslag. Klik hier.

  • ritje Torekov – Laholm – Falkenberg

Drie kleine stadjes met schattige straatjes waar je lekker kunt struinen. De (kust)weg biedt mooie uitzichten op de scherenkust.

Midden Zweden

Karlstad

Karlstad

 

 

 

 

 

Oost Zweden

Karlskrona: een net en welvarend stadje met barokke gebouwen, sinds 1998 opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO én Nils Holgerson. (zie ‘tips)
Karlskrona is een goede uitvalsbasis voor diverse uitstapjes. Van de natuur genieten op diverse eilandjes bij Hasslö (ook wel het Hawaii van Zweden genoemd), geveltjes kijken in Ronneby en wilde beesten (zoals bizons, herten en wilde zwijnen) spotten op de Eriksberg.

Hasslo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.