Tips, inspiratie, advies

Ben je op zoek naar werk of wil je van baan veranderen? Dan kan Commendatio jou helpen met het solliciteren van vandaag de dag. Solliciteren is een vak op zich. Om sterk over te komen en jezelf te kunnen verkopen zijn vele disciplines nodig: ‘HRM’ om jouw talenten te ontdekken en te benutten, ‘marketing’ om van jezelf een sterk merk te maken, ‘acquisitie’ om jouw netwerk uit te brengen en ‘verkoop’ om een ijzersterke eerste indruk achter te laten. Al deze disciplines kent Commendatio vanuit het bedrijfsleven en heeft dit omgezet naar inzetbaarheid op individuele basis. Ik heb ook een aantal interessante persoonlijkheidstests op een rij gezet zodat je jezelf beter leert kennen. Klik hier voor de links naar de diverse tests.

 

Boek: JOBvious

Te koop via alle (online) boekwinkels, rechtstreeks bij mij of via uitgever Ambilicious: "JOBvious ; zet je eigen merk aan het werk!". Door middel van zelfonderzoek, marktverkenning en marktbewerking kom je steeds dichter bij jouw doel: het vinden van een passende baan. Modellen en theorieën uit zowel de psychologie als bedrijfskunde brengen je het vak van solliciteren bij. JOBvious wordt aanbevolen door onder andere het UWV en het Noord-Hollands Dagblad. Klik hier voor meer informatie.

YouTube-kanaal

Ik heb op YouTube een kanaal aangemaakt met diverse filmpjes boordevol tips rondom het sollicitatieproces. Klik hier voor alle filmpjes. Filmpjes gaan op verzoek, dus als je een onderwerp mist of je loopt ergens vast, laat het dan aan me weten en ik maak er een filmpje over zodat ik jou en vele anderen verder kan helpen.

Quickscan LinkedIn

Om jezelf te onderscheiden is een sterk en uitgebreid netwerk van groot belang. Een optie om jouw netwerk uit te breiden is een account op LinkedIn. Ik geef je graag tips en tools om je account zo optimaal mogelijk in te richten en in te zetten. Klik hier voor meer informatie en de betaaloptie.

CV-check

Twijfel je of jouw CV krachtig en onderscheidend genoeg is? Wil je jouw CV voorleggen aan een onafhankelijk persoon dat met de ogen van personeelszaken er naar kijkt? Heb je vragen over bepaalde onderdelen? Ben je op zoek naar nieuwe inspiratie? Ik check graag jouw CV en geef je feedback. Je krijgt van mij een PDF-document met feedback per onderdeel en plaatjes ter inspiratie. Klik hier om naar de webshop te gaan.

Persoonlijke coaching

Wil je daadwerkelijk aan de slag met jouw zoektocht, maar heb je wat extra hulp nodig? Dan biedt Commendatio jou loopbaanbegeleiding op maat aan. Tijdens een intake bespreken we welke knelpunten jij ervaart tijdens jouw sollicitatieproces en welke ondersteuning ik kan bieden. Neem contact met me op om een afspraak te maken. Of ga naar mijn webshop om 1 uur coaching via Skype af te stemmen. Je mag dan alles aan me vragen waar je mee worstelt!

Trainingen

Vanaf 8 personen kun je groepsgewijs mee worden genomen in onderwerpen zoals LinkedIn, netwerken en het schrijven van een goede sollicitatiebrief en CV. Heb je in jouw eigen netwerk meerdere mensen die willen leren solliciteren? Neem dan contact met me op, om op jouw initiatief een training in te plannen.