Weekendje Brabant: omgeving Oirschot

Afgelopen weekend sliepen we twee nachtje in Boutique Hotel De Beerze in Middelbeers. Wat een prachtig hotel met een gezellig Grand Café. Zeker de moeite waard! We houden van wandelen dus we hadden voor de zaterdag en zondag twee wandelingen in de buurt bedacht. De eerste wandeling ging door de Oisterwijkse Bossen en Vennen en was circa 9 kilometer. De titel van de wandeling dekt de lading ;-). De routebeschrijving vind je hier. Omdat dit maar een klein rondje was, hadden we ook nog tijd om het dorpje Oirschot te bekijken. We hadden er nog nooit van gehoord, dus we hadden geen verwachtingen. Het blijkt een heel pittoresk plaatsje te zijn met vele monumenten, mooie straatjes en een eigen brouwerij. Een prima dorpje om een rondje te lopen en een lokaal gebrouwen biertje te drinken.

Op zondag zijn we bij het hotel vertrokken en liepen we een route van circa 12 kilometer. Erg afwisselend door vier natuurgebieden: de Aardbossen, de Landschotsche Heide, Kuikseindsche Heide en het Molenbroek. De routebeschrijving vind je hier.

Dus zoek je nog een leuke locatie voor een weekendje Brabant? Kijk dan naar omgeving Oirschot! Meer tips en reisverslagen staan in het ‘blog‘ en bij de ‘reistips‘. Heb jij tips voor een weekendje Brabant? Laat een reactie achter onder het bericht om andere te inspireren.

Hotel de Beerze:

Oisterwijkse Vennen en Bossen:

Oirschot:

Wandeling Middelbeers:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.