Review Grisport wandelschoen model Utah Mid Premium

Review Grisport wandelschoen model Utah Mid Premium

Grisport Utah MidZoals al eerder geschreven ben ik ambassadeur geworden van Grisport. Een onderdeel van deze samenwerking is dat ik een wandelschoen test en daar een eigen onafhankelijke review over schrijf. De eerste 250 km op de Utah Mid Premium zijn een feit, dus een mooi moment voor het delen van mijn ervaringen.

Het merk en de filosofie van Grisport

Grisport is van oorsprong een Italiaans merk. In 1977 is men gestart met handgemaakte schoenen. Ze zijn nog steeds gevestigd in Italië en hebben duurzaam produceren hoog in het vaandel staan. Grisport maakt gebruik van high-performance materialen, leersoorten en membranen. Toch blijft de traditionele ervaring van het schoenenvak aanwezig in de productie om iedere schoen te voorzien van de kwaliteit en de details van een handgemaakt product. Tevens is het hun missie om wandelschoenen te ontwerpen met de meest comfortabele pasvorm.

Model

Wandelschoenen zijn er in vele soorten en maten. Ik vind stevigheid om m’n enkels prettig, dus ik kies altijd een hoog model. Verder ben ik aan het trainen voor een wandeling in Noord-Zweden over ruig terrein, dus ondanks dat ik het in Nederland niet nodig heb, wil ik wel een stevige schoen die geschikt is voor bergtochten. Bij Grisport kom je dan uit bij de ‘trekking collectie’. En de Utah Mid Premium is vorig jaar nieuw uitgekomen, dus die wilde ik graag voor Grisport testen. Deze schoen is trouwens ook in een laag model verkrijgbaar, mocht je dat prettiger vinden.

Materiaal

Grisport wandelschoenEen waterproof membraam zorgt ervoor dat de schoen waterdicht en toch ademend is. En dit heb ik al veel mogen meemaken! Tijdens regenbuien of natte weilanden hou je droge voeten en op warme dagen gaan ze niet zweten. Heel praktisch! De schoenen lopen zeer comfortabel en heb ik ook als reguliere schoen gedragen toen het sneeuwde. Alle stuifduinen konden getrotseerd worden, zonder uit te glijden en/of natte voeten. Ze lopen lekker zacht dankzij een inlegzool met demping en een leergevoerde binnenkant.

Pijnlijke wreef?veters anders gestrikt

In het begin had in na een paar kilometer pijn op de bovenkant van m’n voeten. Bij m’n vorige wandelschoenen moest ik de veters goed strak aantrekken en dat deed ik ook bij m’n Utah Mid Premium. Maar er zit een antislip-laag in de schoen waardoor je sok niet verschuift en de schoen goed blijft zitten. Ik heb na een paar wandelingen de veters heel losjes gestrikt en sinds dat moment, heb ik geen last meer van m’n wreef. Dus ik denk dat daarmee het probleem is opgelost. En ik kreeg de tip van Grisport om de veters anders te strikken. Mooie service om feedback ook meteen om te zetten naar een mogelijke oplossing. Ik heb de veters anders gestrikt en zal de volgende wandeling merken op dit ook nog scheelt.

Prijs-kwaliteit verhouding

De Utah Mid Premium kost € 149,95 en dit is een marktconforme prijs voor een goede wandelschoen. Ik merk qua comfort echt verschil met een goedkopere schoen van andere merken. Tot nu toe is er nog geen enkele slijtage zichtbaar, terwijl ik wel op verschillende ondergronden heb gewandeld. Ook weer een groot verschil ten opzichte van mijn vorige wandelschoen die na een rondje Franse Alpen eigenlijk wel ‘op’ waren.

Productspecificaties vanuit Grisport
 • Kleur: Black, Anthracite, Camel, Blue
 • Maten: 36 – 47
 • Adviesprijs: € 149,95
 • Classificatie: B
 • Voering: Waterproof
 • Zool: Vibram Evolution
 • Upper: Leer
Samenvatting Grisport Utah Mid Premium wandelschoen

Ik ben tot nu toe erg tevreden met deze wandelschoen.
Pluspunten:

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Zeer comfortabel
 • Waterdicht én ademend
 • Kloppende maatvoering
 • In verschillende kleuren leverbaar
 • Zowel in hoog als laag model verkrijgbaar

Minpunten:

 • Het enige minpunt is dat ik bovenop m’n voet soms pijn heb, maar dat zal waarschijnlijk dan
  komen omdat ik m’n veters te strak heb gestrikt

De wandelschoenen van Grisport zijn onder andere te koop bij Nelson.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.