JOBvious bestaat bijna 1 jaar!

Op 17 maart is het 1 jaar geleden dat JOBvious is gelanceerd. En dat moet natuurlijk gevierd worden! Voor dit jubileum heb ik een WIN-actie bedacht. Stuur voor 20 maart 2018 een mailtje met korte motivatie waarom jij een exemplaar van JOBvious moet winnen. Op 20 maart 2018 maak ik 1 persoon blij met een gratis exemplaar en iedereen die heeft gemaild, krijgt wat leuks per e-mail toegezonden.

Deze actie is ook gedeeld via de sociale media en ik hoop dat jij wilt helpen om deze WIN-actie meer bekend te geven.


Vlog 13: filmpjes voortaan op verzoek

Ik heb na de zomer besloten om me te focussen op filmpjes die worden aangevraagd. Dus als je worstelt met een onderwerp, neem dan contact met me op zodat ik een filmpje kan maken en andere mensen ook kan helpen met deze loopbaan-casus.

Afgelopen maanden heb ik heel veel tips gedeeld om de ‘ideale sollicitant’ te worden en aan je eigen merk te werken. Al deze filmpjes maak ik in de avonduren en het weekend. Aankomende tijd gaat het zowel op het werk als privé erg druk worden en kan ik niet beloven dat ik nog steeds wekelijks tijd vrij kan maken hiervoor. Dus ik verwijs je graag door naar mijn website www.commendatio.nl en mijn loopbaanboek “JOBvious; Zet je eigen merk aan het werk” voor nog veel meer adviezen.

 

Vlog 11 en 12: maak de balans op en boekentips

Vlog 11: Maak de balans van je loopbaan op

Deze video gaat over waar je kunt starten met een carriereswitch. Als je op zoek gaat naar een andere baan, waar en hoe moet je dan starten?

Naast alle tips over jezelf beter leren kennen, netwerken en jezelf verkopen, is het belangrijk dat je leven en loopbaan in balans is. Een hulpmiddel om letterlijk de balans op te maken, is de Balanced Scorecard. Let op! Dit is een lastig model en vooral voor mensen die al ver gevorderd zijn in hun loopbaanbegeleiding!

Nadat je alle op een rijtje hebt gezet, weet je aan welke facetten van je leven je nog moet werken en waar je dus moet starten met het zoeken naar een andere baan.

 

Vlog 12: Boekentips voor persoonlijke ontwikkeling

De zomer wordt vaak gebruik om boeken te lezen. Combineer je leesboeken eens met een boek voor je persoonlijke ontwikkeling. In dit filmpje heb ik 4 boeken op een rijtje gezet die ik leerzaam vind en lekker vind weglezen.

Vlog 10: Hoe vind je werkgevers in de buurt?

Deze video gaat over het vinden van alle potentiële werkgevers bij jou in de buurt.

Binnen de uitzendbranche hadden we een aantal manieren om achter alle bedrijven in een bepaalde regio te komen: over de bedrijventerreinen rijden en alle bedrijven opschrijven, via het Handelsregister van de KvK bedrijven zoeken en natuurlijk via de vacaturebanken alle bedrijven in een bepaalde straal oproepen.

Deze werkzaamheden kun jij ook toepassen om nieuwe bedrijven te ontdekken. Zodra je een nieuwe bedrijfsnaam hebt gevonden, check dan de website om het bedrijf beter te leren kennen. En als je iets hebt gevonden dat je aanspreekt aan een bedrijf, schrijf dan een open sollicitatiebrief of maak contact via bijvoorbeeld LinkedIn.

Vlog #9: krachtige sollicitatiebrief dankzij het AIDA-model

Wil jij leren hoe je een duidelijke sollicitatiebrief kunt schrijven? Kijk dank dit filmpje over mijn uitleg van het AIDA-model. Met een sollicitatiebrief probeer je jezelf te ‘verkopen’ / ‘promoten’ aan de werkgever. Daarvoor kun je de AIDA-formule uit de marketingwereld gebruiken: zorg dat jouw brief opvalt tussen de vele andere brieven, wek de interesse van de lezer met unieke verkooppunten, roep het verlangen op met jou kennis te maken en sluit af met een aanzet tot de gewenste actie: jou uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Inhaalslag vlog nr 5 t/m 8…. oeps!

Ik zie dat ik via m’n website achter loop met het delen van m’n YouTube-vlogs…. Dus hierbij een inhaalslag naar alle filmpjes!

Vlog #5: hierin leg ik uit hoe ik als recruiter/leidinggevende kijk naar een sollicitant. Ik vertel aan je waar ik op let zodra er een brief binnen komt en ik deel heel veel vragen die ik stel tijdens een sollicitatiegesprek.

Vlog #6: een korte instructievideo hoe je binnen een minuut een onderscheidend CV maakt via Word.

Vlog #7: een oefening van Stephen Covey om er achter te komen wat jij nastreeft in het leven.

Vlog #8: uitleg over de STAR-methode. Dit is een interviewtechniek en het filmpje is dus geschikt voor zowel leidinggevenden die de interviews afnemen als de sollicitant die in het gesprek wordt ondervraagd.

Ben jij al geabonneerd op m’n YouTube-kanaal? Dat kan via http://www.youtube.com/channel/UC2McBbqpOsw7NmHvKLoiQ6A Je krijgt dan automatisch een mail zodra er weer een filmpje online staat. Ik probeer wekelijks nieuwe tips en adviezen met je te delen. Ik plaats de meeste filmpjes op zaterdag of vlak voor het weekend, zodat je in het weekend meteen aan de slag kunt met jouw loopbaan.

En je kunt natuurlijk ook via de pagina voor werkzoekenden heel veel tips, tests en adviezen tot je nemen.

WIN-actie #JOBvious

WIN-actie #JOBvious

In de maanden juni, juli en augustus geef ik een CV-scan gratis weg (t.w.v. 20 euro) en in september verloot in een LinkedIn-scan (t.w.v. 50 euro). Hoe maak je kans hier op?

Maak een foto die te maken heeft met mijn vlogs of met JOBvious. Leg bijvoorbeeld je doelentrap vast, deel je moodboards, maak een foto van een plek waar je goed na kunt denken, etcetera. Deel deze foto via Facebook, Twitter en/of Instagram o.v.v. #JOBvious. Of zet de foto o.v.v. #JOBvious op mijn social media kanaal. Aan het eind van elke maand maak ik bekend welke foto heeft gewonnen.

Mijn social media kanalen zijn:
www.facebook.com/commendatio
www.facebook.com/sollicitatieboek
Twitter: @lauraberns en @commendatio
Instagram: laura_berns

Dus deel een inspirerende foto en stel me hiervan op de hoogte! En maak kans op een CV-scan en een LinkedIn-scan!