Project Vanlife mini-camper

De bouw van onze mini-camper

Het begon allemaal met het plan om in augustus 2020 naar Noord-Zweden af te reizen. We zouden daar een wandeltocht gaan doen met eigen bepakking en dit wilden we combineren met onze 3-weekse vakantie. Als je dit per vliegtuig en trein wilt doen, dan is dat een hoop geregel qua logistiek en opslag met de diverse spullen. Voor ons is vakantie iets dat zo min mogelijk voorbereidingen, planningen en vastlegging vergt. Zo is het idee ontstaan om met een camper naar de poolcirkel te trekken. Zo konden we vakantie combineren met wandelen.

We riepen al langer ‘we willen meer vrijheid en spontaniteit’, dus waarom niet een campertje kopen in plaats van huren? Dan kunnen we ook in de weekenden en kortere vrije weken lekker op pad gaan. Na heel wat (mini-)campers bekeken te hebben, besloten we om zelf een busje om te bouwen. En om zo makkelijk mogelijk de stad in te kunnen en het mini-campertje te parkeren, hebben we er voor gekozen om het kleinste model bus te kopen dat de RDW goed keurt als camper. We zijn gevallen voor een Ford Transit Connect.

Laura bij de mini-camper

De vorige eigenaar had er al raampjes en een hefdak in laten maken. Uiteindelijk heeft hij de bus niet verder afgemaakt, dus we konden de gehele inrichting zelf nog bedenken.

We hebben de hulp van B&S Hoorn ingeroepen voor een aantal voorbereidende werkzaamheden. Zij bouwen onder andere een standkachel in, installeren een zonnepaneel, doen de elektra en isolatie.

Inmiddels hebben we de camper weer opgehaald en gaan we aan de slag met het interieur!