Interessante websites voor werkzoekenden

Interessante websites voor werkzoekenden

In mijn boek JOBvious verwijs ik regelmatig naar websites van andere bedrijven en interessante artikelen. Ook zonder dat je verplicht bent om mijn boek te lezen, wil ik je helpen om meer kennis te verzamelen over het vak van solliciteren. Hierbij een opsomming van websites die ik persoonlijk zeer nuttig en interessant vind.

www.sollicitatiedokter.nl
Deze website heeft heel veel artikelen over solliciteren verzameld. Mooie bron voor inspiratie. Ik ben hier zelf ook blogger voor geweest.

www.uwv.nl
Dit is vast geen onbekende website voor je indien je nu werkzoekend bent. Het UWV heeft diverse tests, artikelen en inspiratie verzameld om je verder te begeleiden bij het sollicitatieproces.

www.wijzeringeldzaken.nl
Een (digitaal) huishoudboek helpt je om je uitgaven en inkomsten overzichtelijk bij te houden. “Wijzer in geldzaken”
heeft een overzichtelijke website gemaakt met daarop onder andere een vergelijking van een aantal huishoudboekjes.

www.nibud.nl
Ook het “Nibud” heeft een uitgebreide website om inzicht te krijgen in jouw geldzaken
.

www.managejezelf.nl
Een blog-website met allerlei artikelen over onderwerpen die te maken hebben met werk en solliciteren. Ter inspiratie.

www.ted.com
Filmpjes over veranderingen, levenslessen, mooie verhalen, leuke anekdotes; kortom een platform met inspirerende verhalen.

Salariskompas van Intermediair
Verdien jij wel genoeg en heb je wel een marktconform salaris? Heb je enig idee wat collega’s met vergelijkbare werkervaring verdienen? Gebruik het salariskompas om je salaris te berekenen, krijg een salarisindicatie en ontdek wat jouw brutoloon moet zijn.

CAO’s
Indien je reageert op een vacature dan staat er soms een CAO genoemd of een marge waarbinnen het salaris valt. Het is verstandig om, voordat je solliciteert, de CAO te lezen ter voorbereiding op je brief. Via de website van FNV kun je de meeste afgesloten CAO’s terug vinden. Van de 1000 cao’s in Nederland sluiten zij zo’n 900 cao’s af.