Florida USA

Rondreis Florida (USA)

In december 2018 hebben we via TUI de pakketreis Orlando – Miami via de westkust geboekt. Florida wordt de ‘sunshine state’ genoemd en wij waren toe aan een beetje zomer. Helaas was dit de slechtste decembermaand ooit…. Nu zijn we geen echte strandgangers en maken we vooral uitstapjes om een regio te ontdekken, maar bijna alleen maar kou en regen was toch een beetje jammer….

Deze rondreis was onze eerste USA-ervaring. En we kwamen er achter dat we een stuk authenticiteit en geschiedenis missen. We zijn meer natuur- dan cultuurliefhebbers, maar straatjes zonder mooie geveltjes en alles doordacht dat blijkt niet ons ding te zijn. In elk stadje waren we op zoek naar mooie straatjes, het historische centrum en de gezelligheid. Maar dat hebben we in Florida niet kunnen ontdekken. Zelfs de gebieden die zichzelf ‘historic downtown’ noemen zijn niet oud en de gebouwen met jaartallen stammen uit begin 1900. Daarnaast is heel veel ‘over-the-top’ en nep en daar ergerden wij ons aan. Wij zullen niet snel terug gaan naar Florida, behalve dan naar de Everglades. Een volgende USA-trip zal eerder naar een nationaal park gaan.

De reis met foto’s vind je op Polarsteps:

De hotels die wij aanraden zijn (klik op de link voor de review):

De hotels waar wij niet erg van waren gecharmeerd, zijn (klik op de link voor de review):

kaart Florida

Heb jij tips voor Florida? Of hoe zijn jouw ervaringen met deze staat? Laat een reactie hieronder achter en inspireer anderen!

Terug naar de pagina met ‘reistips’, klik hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.