Droomhuis Gezocht – de afdronk

Zoals aangekondigd was de aflevering van Droomhuis Gezocht van 27 december een inkijkje in onze huizenjacht in Zweden. Na afloop zijn we overstelpt met lieve berichten van bekenden Ên onbekenden. Ook Omroep MAX was laaiend enthousiast want de aflevering stond met 1,2 miljoen kijkers hoog bovenin de kijkcijfer-lijsten.

Zoals bij elke aflevering waren er nu ook kritische reacties op Twitter. Hier hadden we van te voren rekening mee gehouden. Maar dat opeens de media zoals het AD en RTL Boulevard 1 à 2 Tweets zouden gebruiken om een negatieve eindconclusie te formuleren en ons neer te zetten als ‘schaamteloos’, dat hakte er flink in. Ik was behoorlijk van slag toen er opeens publiekelijk getwijfeld werd op onze eerlijkheid. Ik heb getwijfeld of ik de aflevering moest delen op mijn eigen website want ik wil niet de storm opnieuw leven inblazen. Uiteindelijk zijn het maar een handjevol Tweets en Facebook-berichten die negatief zijn, en is het merendeel enthousiast en vonden de ‘verrassende twist’ juist superleuk.

Dus een spoileralert voor als je de aflevering nog niet hebt gezien, maar deze nog wil bekijken: ja, huis nummer drie is het huis dat we hebben gekozen en zijn gaan wonen. Omroep MAX wist van onze huizenjacht en voor hun is de missie van het programma geslaagd: het vinden van een Droomhuis in Zweden (dit schrijven ze ook op hun eigen Facebookpagina onder een negatieve reactie). Ik vind dat de programmamakers de huizen heel mooi in beeld hebben gebracht en een leuke koppeling hebben gemaakt met stukjes uit de omgeving en wat toeristische tips. Je kunt de aflevering terugkijken op de website van Omroep MAX. Dus na een paar rotdagen waar ik echt verdrietig was over hoe wij werden neergezet door een aantal ‘journalisten’, kan ik nu toch terugkijken op een heel leuke tijd met de crew van Droomhuis Gezocht. En ben ik blij dat onze missie is geslaagd: een huizenjacht met een positieve uitkomst waarin “Droomhuis Gezocht” is omgezet naar “Droomhuis Gevonden”.

Mocht je willen weten hoe wij van ons huis een thuis gaan maken, volg dan dit blog zodat je een berichtje krijgt zodra ik een update heb geschreven.

12 Comments for “Droomhuis Gezocht – de afdronk”

says:

Helaas een kenmerk van deze (corona) tijd, mensen oordelen graag over een situatie waarvan ze niet alle details kennen, ipv te genieten van een mooie zoektocht naar een huis in Zweden die toevallig iets anders verloopt dan de vorige afleveringen. Een stukje meer verdraagzaamheid wens ik dan ook een ieder toe in 2022 (en jullie natuurlijk veel plezier met de vervolgstappen op Zweedse bodem). Mooie aflevering en blijf het zeker volgen 😁👍

Chris

says:

Beste Laura, wat spijtig te lezen dat het je zo geraakt heeft. Het beste is om het allemaal van je af te laten glijden. De meeste van dit soort nare reacties komt voort uit een grenzeloze jaloezie. Lekker door blijven gaan. Voor ons zijn jullie een stel wat de juiste prioriteiten stelt. Maak er een succes van in Zweden.

Ria

says:

Hoi Laura, wat naar dat jullie zoveel negatieve reacties hebben gehad. Ik heb de uitzending gezien en snap deze mensen niet. Ik heb alleen maar 2 mensen gezien die hun droom willen waar maken. Ik wens jullie heel veel liefde en geluk in jullie mooie huisje in Zweden.
Ria Thomassen

says:

Hi Laura,
Ik vond het een geweldig programma met jullie! Ik begrijp niets van die reacties! Jammer dat die negatieve reacties altijd zo hard binnen komen.
Super dat jullie deze stap hebben gemaakt!
Wij vonden Zweden ook heel erg fijn als vakantie land. Heerlijk al die ruimte en rust. Veel woonplezier daar toegewenst! Tip: koop es een boek van opa Petson, en zijn kat Findus. Wij zijn weg van zijn boeken. Schrijver is Sven Nordqvist. Hartelijke groet, Hester

Laura Berns

says:

Dank voor je bericht Hester! Heel attent! En goede tip; daar ga ik naar op zoek. We zitten nog in de fase dat kinderboeken in het Zweeds moeilijk genoeg zijn, dus dit klinkt als een goede combi. 🙂 Groet Laura

Femke

says:

Gefeliciteerd Laura!! Fantastisch gedaan, je hart gevolgd daar heeft helemaal niemand wat van te vinden alleen jij en je man!
Leuk om de aflevering terug te zien en de stralende gezichten van jullie en Carrie. Goede keuze hoor 👍đŸŧ